Οδικά ταξίδια

1η ΗΜΕΡΑ :  ΕΛΛΑΔΑ –  ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΛΑΜΨΑΚΟΣ –  ΠΡΟΥΣΑ ( 630 χλμ )

Αναχώρηση 05.00 από το γραφείο μας. Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ. Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Κεσάνης άφιξη στην Καλλίπολη απ’ όπου θα πάρουμε το ferry boat για να περάσουμε απέναντι στη Λάμψακο. Η Λάμψακος μας θυμίζει τον Αγ. Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών που είναι η γενέτειρά του. Επίσης και τον Αγ. Παρθένιο ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Λαμψάκου. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Bigas) την αρχαία πόλη Πηγές, Γρανικού ποταμού όπου πέτυχε μεγάλη νίκη ο Μέγας Αλέξανδρος κατά των Περσών, και Πανόρμου (Bandirma), το κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται  για τα νοστιμότερα  κρεμμύδια της Τουρκίας και εν συνεχεία άφιξη στην πρώτη  πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα. Χρόνος ελεύθερος στη σκεπαστή αγορά όπου φημίζεται για τα βαμβακερά της, τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.α. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο .Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΟΥΣΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άγκυρα .Στο δρόμο μας είναι το Εσκισεχίρ (Eskısehır) 250χλμ δυτικά της Άγκυρας που στα τουρκικά σημαίνει παλιά πόλη. Θα περάσουμε από την  αρχαία πόλη Γόρδιον (Yassihüyük) που υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Φρυγίας κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. και ήταν χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Σαγγάριου γνωστή και ως Γόρδιος δεσμός. Ήταν το σημείο όπου έφτασε  ο ελληνικός στρατός κατά την Μικρασιατική εκστρατεία. Στην συνέχεια από τον περιφερειακό της Άγκυρας κατευθυνόμαστε προς την Αγιοτόκο  Καππαδοκία μέσω AKSARAY και ΝΕΑΠΟΛΗΣ, στο Προκόπι.

Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΡΒΑΛΗ –  ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΜΙΣΤΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την Καρβάλη (Guzelyurt) με τον ομώνυμο ναό του Αγ.Γρηγορίου του Θεολόγου, χτισμένο σε μια πλαγιά από πωρόλιθο , θα δούμε επίσης την κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Συνεχίζουμε για  Μαλακοπή (Derinkuyu) με βάθος 85 μέτρων σε 8 διαφορετικά επίπεδα με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων να δεσπόζει στην είσοδό της. Περιήγηση στους τόπους όπου άγιασαν μορφές του ορθόδοξου μοναχισμού. Νωρίς το απόγευμα κατευθυνόμαστε για τα Φλογητά, στο ναό του Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στο Προκόπι. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΚΟΡΑΜΑ – ΑΒΑΝΟΣ ( 50 χλμ )

***Σημείωση : Νωρίς το πρωί προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική πτήση με το αερόστατο όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία.

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την οικία (στάβλο), όπου διέμενε και κοιμήθηκε οσιακά ο Ομολογητής της Πίστεώς μας Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Συνεχίζουμε για Σινασό (Mustafapasa).

‘Έπειτα προχωράμε για το υπαίθριο μουσείο Κόραμα (Goreme ), με τις λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες και παρεκκλήσια, όπου υπάρχει η μοναστική πολιτεία που ανάγεται από τον 9ο – 14ο αιώνα. Εμείς θα σταθούμε στις πιο αξιόλογες Karanlik ( σκοτεινή εκκλησία) και την εντυπωσιακότερη απ’ όλες, Τοκαλί ( εκκλησία των Στεφάνων), με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Χριστού .Στη συνέχεια φθάνουμε στο Pasabag τη γνωστή κοιλάδα των « νεραιδοκαμινάδων» από αυτό το σημείο ξεκινάει η κοιλάδα της Ζέλβης. Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στο Άβανος μια πόλη χτισμένη στον Άλυ ποταμό και είναι γνωστή  για τα αγγειοπλαστικά της είδη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Μετά το γεύμα μας προαιρετική διασκέδαση με ποτό και φολκλορικά συγκροτήματα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΟΚΟΠΙ- ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΙ ( 180 χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για Καισάρεια ayseri) το πάλαι ποτέ οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Καππαδοκίας, διατηρώντας μέχρι το 1924 τον ορθόδοξο πολιτισμό της. Σήμερα γνωστή για τον παστουρμά της. Τα βυζαντινά τείχη , οι εκκλησίες μουσεία  η σκεπαστή αγορά μπαχαρικών και του παστουρμά δίνουν ξεχωριστό ύφος και ομορφιά. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Συνεχίζουμε 7 χλμ νοτίως της Καισαρείας όπου θα επισκεφθούμε το χωριό Μουταλάσκη (Talas),όπου ήταν η πατρίδα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου .Υπήρξε θέρετρο των πλουσίων κατοίκων και διατήρησε τον ελληνικό χαρακτήρα μέχρι το 1924. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι (Urgup).Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΟΚΟΠΙ-ΠΡΟΥΣΑ ( 690 χλμ )

Πρωινό  και αναχώρηση για την Προύσα (Bursa). Μέσω Νεάπολης και Αλμυρής λίμνης  (Tuz Golu) περιφερειακά της Άγκυρας και μ’ ενδιάμεσες στάσεις στο Eskisehir  νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο. Διανυκτέρευση .

7η ΗΜΕΡΑ :  ΠΡΟΥΣΑ – ΕΛΛΑΔΑ ( 630 χλμ )

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  με την επίσκεψη του μνημείου του γνωστού μας Καραγκιόζη. Συνεχίζουμε για να δούμε το μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του υιού του Orhan,όπου θα έχουμε μια εξαιρετική πανοραμική θέα της Προύσας από το λεγόμενο « μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο. Επιβίβαση  στο ferry boat και διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελλίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu ),γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ ‘ οδόν άφιξη αργά το βράδυ  στην πόλη μας .

CHAT ONLINE
Loading...