ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονίας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Κέρκυρα. Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» , μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΚΕΡΚΥΡΑ (προαιρετικά)  ΜΠΑΡΜΠΑΤΙ – ΚΑΣΣΙΟΠΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Βόρειο μέρος του νησιού. Θα περάσετε από το Μπαρμπάτι και θα φτάσετε στην Κασσιόπη απέναντι από τα Αλβανικά παράλια. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους στην Κασσιόπη υπήρχε ιερό του Διός, απ’ τα ερείπια του οποίου χτίστηκε η εκκλησία της Παναγίας της Κασσωπίτρας. Χρόνος ελεύθερος στο γραφικό λιμάνι και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Παρακολουθήστε την περιφορά του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα, όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Στις 9 το βράδυ, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο, που συνοδεύεται από μπάντα και χορωδία. Στις 9 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΚΕΡΚΥΡΑ (προαιρετικά)   ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Κέρκυρας, το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Αρμοστή Douglas, το Mon Repo, το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Να περπατήσετε στα στενά καντούνια και να παρακολουθήσετε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του Πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Να δείτε επίσης ένα από τα πιο ωραία έθιμα του νησιού το πρωί την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο την παλιά πόλη, όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι «Μπότηδες», στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές που μαζί με τις μαζορέτες δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Ακολουθεί επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. Στην συνέχεια μεταβούμε στο μαγευτικό Κανόνι, μπορείτε να αγναντέψετε ή επισκεφθείτε το μοναδικό Ποντικονήσι και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Το βράδυ παρακολουθήστε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΚΕΡΚΥΡΑ (προαιρετικά)ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – ΑΓ. ΣΠΥΡΙΩΝΑΣ

Πρόγευμα και αναχωρήστε για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσετε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγάντιας φάλαινας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επισκεφθείτε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσετε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΚΕΡΚΥΡΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» . Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Τα αεροπορικά εισιτήρια ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ. .
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας σε δίκλινα με την αντίστοιχη διατροφή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • Φ.Π.Α
  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

Φόρους αεροδρομίων, εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χωρών, διασκεδάσεις, ποτά, προαιρετικές εκδρομές, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Φωτογραφικό Υλικό

 

CHAT ONLINE
Loading...